Avantajele Panourilor Radiante

PANOURILE RADIANTE OFERA ATAT AVANTAJE TEHNICE CAT SI DE SANATATE

De-a lungul timpului si odata cu experienta utilizarii panourilor radiante, clientii au descoperit nu doar un mod eficient de a-si incalzi spatiul, dar si un izvor de sanatate prin imbunatatirea calitatii aerului sau igienizarea suprafetelor ce fac parte din camera in care este instalat un astfel de dispozitiv.

Avantaje Tehnice

REDUCEREA CHELTUIELILOR DE INTRETINERE

Scaderea controlata a intensitatii la care folosim in mod uzual centrala termica, datorita suplimentarii cu panouri radiante a spatiului pe care dorim sa il incalzim, ne va aduce o reducere a puterii centralei termice si implicit cheltuielile alocate consumului de gaz vor fi reduse cu pana la 30-50%.

Panourile radiante sunt o solutie alternativa la sistemele traditionale de incalzire. Acestea vin cu un plus de confort nu doar prin scaderea consumului dar si prin beneficiul vital de imbunatatire a calitatii aerului si dezinfectarea suprafetelor din incapere.

MONTAJ USOR SI RAPID

Instalarea panourilor radiante este extrem de facila, pasii de la achizitie si pana la montarea efectiva fiind mult mai simpli comparativ cu cei necesari incalzirii traditionale.

Nu este nevoie de aprobari pentru instalare, iar montajul nu implica strapungerea in adancime a peretilor. Astfel, stratul de impuritati ramas dupa instalare, va fi minim. Alimentarea se face de la o priza normala, de 220V.

DURATA DE VIATA FOARTE LUNGA

Probabilitatea defectarii este minimala, avand in vedere absenta interventiilor de tip tehnic.

Nu necesita revizii regulate, schimbari de filtre, garnituri sau alte lucruri similare.

Fiecare panou este insotit de o garantie de 10 ani. Acesta acopera eventualele erori de fabricatie, de altfel singurele care ar putea cauza neplaceri. Durata de viata este de peste 30 de ani de functionare, in raport cu centralele termice care au (in functie de cost) o perioada de viata de maxim 9 ani si o garantie de maxim 3 ani. De aici rezultand si o amortizare mai buna a investitiei in panourile SolarWind.

Avantaje De Sanatate

RAZELE INFRAROSII

Infrarosiile sunt raze cu lungime de unda cuprinse intre 4 si 14 microni. Radiatiile daunatoare sanatatii au lungimi de unda de peste 500 microni si intra in gama microundelor. Cele cu lungimea de unda de pana la 20 microni sunt benefice sanatatii.

Razele cu lungime de unda mai mare de 4 microni sunt recunoscute in lumea medicala drept cele mai benefice pentru sanatate, fiind usor absorbite de corpul uman si contribuind in proportie foarte mare la eficientizarea activitatii fiziologice la nivel celular.

Un alt rol important al razelor infrarosii il reprezinta aportul la reglarea echilibrului termodinamic al organismelor vii.

EMISIA DE IONI NEGATIVI

V-ati gandit vreodata de ce simtim mereu nevoia sa deschidem fereastra pentru a reimprospata aerul din casa? Principalul motiv este necesitatea realimentarii cu ioni negativi. Daca in camera in care stam avem instalat un panou radiant, nu inseamna ca nu vom mai deschide niciodata geamul, ci doar ca vom avea prezenta ionilor negativi si in perioada in care fereastra va fi inchisa.

Ionii negativi sau "Vitaminele Aerului" joaca un rol extrem de important in anihilarea radicalilor liberi, molecule ce contribuie la imbatranirea pielii sau aparitia cancerului. Astfel, ionii negativi ajuta la incetinirea procesului de imbatranire, ameliorarea starilor de stres si intarirea sistemului imunitar.

Nu usuca aerul si mentin o umiditate constanta de aproximativ 45-50%.

FUNDAMENTE ECOLOGICE

Panourile radiante sunt produse ecologice in primul rand prin contributia lor la reducerea consumului de gaz. Acestea nu produc zgomot si nici vibratii.
Nu emana gaze nocive sau orice altfel de substante care ar putea dauna omului sau mediului inconjurator.
Exista teste care confirma faptul ca plantele cresc cu peste 50% mai repede si mai viguroase intr-un mediu incalzit cu panoul SolarWind.

BENEFICIILE RAZELOR INFRAROSII

Imbunatatesc circulatia sanguina si reduc tensiunea arteriala marita.
Stimuleaza cresterea si dezvoltarea copiiilor.
Au efecte terapeutice multiple bazate pe incalzirea in profunzime.
Elimina igrasia.

BENEFICIILE IONILOR NEGATIVI

Joaca rolul unui complex de vitamine in aer.
Contribuie activ la reducerea stresului.
Revitalizeaza celulele avand astfel un rol important in potentarea sistemului imunitar.

TURMALITUL

La baza emisiei de ioni negativi sta mineralul numit turmalit. Acesta face parte din grupul silicatilor si prezinta proprietati deosebite in ceea ce priveste emisiile de ioni negativi.